Противоконституционна е заповедта за обявяването на залива Корал за защитена местност.

...
Противоконституционна е заповедта за обявяването на залива Корал за защитена местност.
Коментари Харесай

За кмета на Царево обявяването на залива Корал за защитена местност е противоконституционно

Противоконституционна е заповедта за обявяването на залива Корал за предпазена околност. Това е мнението на кмета на Царево Георги Лапчев, изразено пред БНР във връзка оповестената през днешния ден в " Държавен вестник " нова предпазена морска околност. Тя обхваща 1320 декара повърхност.

Община Царево ще апелира заповедта в законоустановения едномесечен период, сподели Лапчев.

В момента юридическия отдел на община Царево се среща с оповестената в " Държавен вестник " заповед за оповестяването на морската територия на плаж Корал за предпазена околност.

Най-същественият претекст за обжалването на заповедта показва кметът Георги Лапчев.

" Основният претекст е, че тя е противоконституционна, тъй като се основава граница и прави недостъпна Община Царево по море за дребния клас плавателни съдове. Коридорът на корабоплаване е 500 м ", сподели той.

Пред БиТиВи екоминистърът в оставка Борислав Сандов съобщи в отговор на причините на кмета Лапчев: " Първо, това е третата морска акватория, второ, аз не съм пристигнал с ремаркето да си взема един залив да си го нося в София. Това си е там на място. Всичко си е каквото е, само че по-съхранено ".

В оповестената заповед за оповестяването на нова морска предпазена околност Корал е изнемощял противоречивия текст за възбрана на риболова в интервала от април до месец октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР